Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRAMOTNO I NEPRIHVATLJIVO

Skandalozna izjava općinske državne odvjetnice u Gospiću: Autonomna ženska kuća pozvala premijera da sazove hitnu sjednicu Vlade

Neva Tölle - 3
Neva Tölle - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb najoštrije su osudile te nazvale skandaloznom i potpuno neprihvatljivom izjavu općinske državne odvjetnice Tatjane Šimunić Adamović, koja se zapitala "kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici".

"Autonomna ženska kuća Zagreb očekuje hitnu reakciju Vlade RH, pravosuđa i policije kako bi se poslala jasna poruka da je nasilje protiv žena zabranjeno, da se neće tolerirati u našem društvu te da će biti sankcionirano maksimalno zakonom propisanim kaznama", poručile su u srijedu aktivistice Autonomne ženske kuće nakon što je općinska državna odvjetnica u Gospiću Tatjana Šimunić Adamović izjavila :"Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici".

Aktivistice upozoravaju da se u konkretnom slučaju radi o nasilniku recidivistu, o kontinuitetu nasilja istog muškarca nad istom ženom.

"Policija je tjedan dana prije pokušaja ubojstva već intervenirala radi nasilje i prijetnji ubojstvom, no usprkos toga pušten je na slobodu! Pitamo se zar je zaista poruka države: "Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici". Došli bismo do toga da bi se frekvencija raznih oblika muškog nasilja protiv žena smanjila, ali bi i stopa femicida bila znatno manja", ističe se u priopćenju Autonomne ženske kuće koje potpisuje Neva Tolle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna istražuju se mogući propusti Nevjerojatna izjava općinske državne odvjetnice: "Kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici"

Pročitajte i ovo Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 1 Dva pokušava ubojstva Obje žrtve napadača iz Gospića se oporavljaju, isplivali novi detalji mučnog slučaja

Aktivistice AŽKZ-a apelirale su na premijera Andreja Plenkovića da hitno sazove tematsku sjednicu Vlade RH na temu prevencije i sprječavanja raznih oblika nasilja nad ženama, a s ciljem rigoroznog sankcioniranja nasilnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene