Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

srušili ga raketom

Zapovjednik Islamske revolucionarne garde preuzeo odgovornost za rušenje ukrajinskog aviona: "Volio bih da sam umro"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je iranski predsjednik Hasan Rohani priznao da je ukrajinski zrakoplov srušen raketom koja je ispaljena greškom te najavio nastavak istrage, odgovornost je preuzeo zapovjednik Islamske revolucionarne garde Amir Ali Hajizadeh.

Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Amir Ali Hajizadeh preuzeo je odgovornost za pad ukrajinskog zrakoplova kod Teherana u kojem je poginulo 176 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo dvije opcije Ukrajina suzila istragu o padu aviona kraj Teherana: Ili je terorizam ili rušenje raketom

Pročitajte i ovo Srušio se avion od Irana do Ukrajine: Svi putnici poginuli - 3 "nismo ga mi srušili" Iranske vlasti tvrde da su crne kutije ukrajinskog aviona poslali na ispitivanje u laboratorij: "Mi ga nismo srušili!"

"Volio bih da sam umro da ne moram svjedočiti takvoj tragediji", kazao je Hajizadeh, prenosi Reuters.

Hajizadeh djelomično krivi i SAD čiji je predsjednik Donald Trump naredio ubojstvo iranskog generala Kasema Sulejmanija i stvorio dodatnu napetost u Iranu. Objasnio je kako je htio narediti zabranu polijetanja za sve komercijalne letove dok se situacija s SDAD-om ne ohladi, ali njegovi nadređeni su to odbili. Ukrajinski zrakoplov zamijenili su za krstareću raketu. Operater je pokušao uspostaviti kontakt s letjelicom, ali nije uspio. Imao je 10 sekundi da odluči hoće li pucati.

Kad je shvatio što je bilo, kaže Hajizadeh, poželio je da je mrtav.

Iranski predsjednik Hasan Rohani priznao je da je ukrajinski putnički zrakoplov srušen raketom koja je ispaljena ljudskom greškom. Najavio je nastavak istrage koja treba identificirati i procesuirati odgovorne za tu "neoprostivu grešku".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene