Iranske vlasti predvode istragu zrakoplovne nesreće u kojoj je smrtno stradalo 176 ljudi kad je ukrajinski zrakoplov pao nedugo nakon polijetanja s teheranske zračne luke.

Galerija


Iranske vlasti tvrde da nisu srušile ukrajinski avion koji je pao u srijedu ubrzo nakon polijetanja s aerodroma u Teheranu, a svi su putnici smrtno stradali.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Zrakoplov je pogođen velikim brojem brzih projektila i raspao se nad Ukrajinom' Slika nije dostupna Pao još jedan zrakoplov, prepostavlja se da nema preživjelih

Crne kutije već su na ispitivanju u laboratoriju u Teheranu i istragu će voditi Iran, ističu lokalni mediji. Nadaju se da će izvući potrebne informacije, a ako ne uspiju, u pomoć će pozvati Ruse, Francuze, Kanađane ili Ukrajince, prenosi CBS News. Analiza podataka mogla bi potrajati dva mjeseca, a cijela istraga dvije godine.

SAD i Kanada ranije su kazali kako su ukrajinski avion srušile iranske snage. Američki dužnosnici bliski obavještajnim službama rekli su da je avion pogođen dvama projektilima zemlja-zrak.