Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispaljena ljudskom greškom

Iranski predsjednik priznao da je ukrajinski avion srušen raketom: "Procesuirat ćemo odgovorne za ovu neoprostivu grešku"

Hasan Rohani, predsjednik Irana (Foto: AFP)
Hasan Rohani, predsjednik Irana (Foto: AFP) Foto: Afp
Iranski predsjednik Hasan Rohani priznao je da je ukrajinski putnički zrakoplov srušen raketom koja je ispaljena ljudskom greškom. Najavio je nastavak istrage koja treba identificirati i procesuirati odgovorne za tu "neoprostivu grešku"

Hasan Rohani, iranski predsjednik, objavio je da je interna istraga oružanih snaga zaključila da je rakete, kojima je srušen ukrajinski putnički zrakoplov, ispaljene ljudskom greškom te da su one uzrokovale strašnu nesreću i smrt 176 nevinih ljudi. 

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju Slika nije dostupna Samo dvije opcije Ukrajina suzila istragu o padu aviona kraj Teherana: Ili je terorizam ili rušenje raketom

Izrazio je žaljenje zbog "katastrofalne greške" te sućut obiteljima poginulih. "Moje su misli i molitve sa svim ožalošćenim obiteljima, nudim im iskrenu sućut", poručio je Rohani na Twitteru.

Najavio je i nastavak istrage do identifikacije i procesuiranja odgovornih za ovu "veliku tragediju i neoprostivu grešku"

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene