Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sijamski blizanci Ronnie i Donnie

Već 57 godina žive spojeni, svađaju se, tuku, vesele...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci, 57-godišnji Ronnie i Donnie najstariji sijamski blizanci na svijetu koji su zadivili medicinare svojim dugim životom. Kako im se pogoršava zdravlje i bliže se smrti, otvorili su svoja vrata novinarima i dopustili im da o njima snime dokumentarac.

Budući da svaki dan moraju koordinirati i najjednostavnije radnje, život im je otežan.'Imaju četiri ruke i četiri noge za koordinaciju i za to treba nekoliko godina prakse. Kada se žele kretati pogledaju jedan drugoga, nije to telepatija, već zajednički misle. Fascinantno je. Za radnje poput brijanja, ne treba im zrcalo. To je dobra povezanost. Imaju po dvoje od od svega, jer je važno da zadrže svoj identitet', rekao je njihov mlađi brat Jim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zauvijek će biti spojene VIDEO: Sijamske blizanke s jednim srcem Slika nije dostupna Nije bilo moguće razdvajanje Umrli indonezijski sijamski blizanci

Iako se Donnie boji mraka, pomoć je uvijek blizu, ali spojenost s bratom nije uvijek sretna okolnost. Braća koja imaju dva potpuno različita karaktera ponekad se toliko naljute jedan na drugoga da se potuku. 'Najviše su se svađali oko TV-a jer ne vole iste emisije, pa sada imaju dva. Ali ako jedan pojača zvuk, drugi pojača još više. Posljednji put kad se to dogodilo, Ronnie je završio s masnicom na licu. Ponekad se naljute jedan na drugoga kao i sva braća, samo je razlika u tome što jedan ne može napustiti prostoriju. Ronnie je flegmatičan, nema briga. Donnie je veoma elokventan i tvrdoglav. Nakon svađe se zagrle i najčešće plaču od radosti', ispričao je Jim.

'Blizina koju Ronnie i Donnie dijele nije uvijek pozitivna. Zamislite da ste fizički vezani s nekom osobom koju neizmjerno volite 24 sata dnevno, svaki dan, cijeli bi vam život bio kompromis. Ponekad kad ih vidim, obojica imaju modrice po licu', kaže njihov liječnik Glenn Kwait. Drugi problemi uključuju želju za ženom, romantičnom vezom čak i djecom. Braća imaju odvojena srca, pluća, trbuhe, njihovi vitalni organi spojeni su zajedničkim probavnim traktom i imaju jedan spolni organ. U bolnici su nakon rođenja u Daytonu u Ohiju bili 29 mjeseci. Tijekom tog vremena proučavali su ih liječnici koji su njihovoj majci predložili razdvajanje. Ona je to odbila jer su mogućnosti da ga prežive bile minimalne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene