Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspiriran kultnim filmom

Trči, Rob, trči: Veterinar iz Liverpoola prvi na svijetu trči 25.000 kilometara dugu rutu Forresta Gumpa

Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia)
Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Profimedia
Aktualno Galerija Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +4 Rob Pope je prvi čovjek koji je zaista pretrčao fiktivnu rutu Forresta Gumpa diljem SAD-a (Foto: Profimedia) Galerija 1/9 >>
Jedan je dan, bez posebnog razloga, veterinar iz Liverpoola odlučio malo trčati po SAD-u.

38-godišnji Rob Pope postao je prvi čovjek na svijetu koji je trčao diljem SAD-a, slijedeći točnu rutu prikazanu u kultnom filmu Forrest Gump za koji je 1994. Tom Hanks dobio Oskara.

Pročitajte i ovo Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce Slika nije dostupna Atletska ulična utrka Središte Zagreba "okupiralo" 2.500 trkača, završio Zagrebački noćni cener

Pope je počeo trčati 16. rujna 2016. u Mobileu u Alabami, a završio je u Santa Monica Pieru u Los Angelesu. Kasnije je odlučio da sve to pretrči ponovno, uzimajući samo kratke predahe od uobičajenih 65 kilometara dnevno zbog ozljeda. 

Do sada je, prema njegovoj internetskoj stranici, Pope pretrčao 22.500 kilometara, što je više od udaljenosti između Sjevernog i Južnog pola.

Pretrčao je nevjerojatnih 585 maratona u samo 409 dana.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene