Volim trčanje - utrka Savskim nasipom (Foto: Volim trčanje)
Volim trčanje - utrka Savskim nasipom (Foto: Volim trčanje)

Ovogodišnjoj utrci pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Grad Zagreb, a podršku ima i od Središnjeg državnog ureda za šport.


Tek je nekoliko dana preostalo do jubilarnog, 10. izdanja kros utrke Volim trčanje. Prijave su otvorene još danas i sutra, a startnih je brojeva ostalo još malo pa zainteresirani trebaju požuriti. Utrka se održava u nedjelju, 11. lipnja, na savskom nasipu kod Boćarskog doma na Prisavlju 2 u Zagrebu, a sudjelovat će više od 1200 odraslih i 700 djece. Dječje trase duge su 50, 200, 500 i 800 metara, a one za odrasle 2, 5, 11 i 15 kilometara.

Prijaviti se možete na www.volim.trcanje.hr, a startnina iznosi 70 kuna. Sudjelovanje na dječjim utrkama je besplatno. Startni brojevi preuzimaju se na lokaciji Boćarski dom (Prisavlje 2) u petak, 9. lipnja od 16 do 20 sati te u subotu 10. lipnja od 9 do 14 sati.

U utrci Volim trčanje, u organizaciji Udruge Aktivan život, sudjeluje više tisuća trkača svake godine. Ovogodišnjoj utrci pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Grad Zagreb, a podršku ima i od Središnjeg državnog ureda za šport.

Utrku su podržale i brojne osobe iz javnog života. Pogledajte na vimeo.com/trcanjehr kako su 10. kros utrku Volim trčanje najavili Doris Pinčić i Mario Valentić, a Dunja Mazzocco Drvar snimila je i 100% točnu prognozu za nedjeljnu utrku. Više o utrci možete saznati na www.volim.trcanje.hr i Facebook stranici.