Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atletska ulična utrka

Središte Zagreba "okupiralo" 2.500 trkača, završio Zagrebački noćni cener

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirana je atletska ulična utrka - zagrebački noćni cener.

Središte Zagreba u nedjelju su okupirali trkači, i to čak njih dvije i pol tisuće. Razlog je zagrebački noćni cener, odnosno atletska ulična utrka koja je organizirana povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce

Trkači su sa starta krenuli u 19 sati na Zrinjevcu. Nakon 3 kruga trčanja i staze duge 10 kilometara na cilj su stigli pobjednici kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji. Novinarka Nove TV, Valentina Baus razgovorala je s pobjednicom ovogodišnjeg noćnog cenera - Mateom Parlo.

Njoj je do cilja trebalo 35 minuta i 38 sekundi. Glavna motivacija za tako dobar rezultat, bili su joj njeni navijači, kaže Matea.

Ove godine utrkom se posebno htio naglasiti pojam urbanog trčanja. Organizatori žele potaknuti trčanje ne samo na trkačim stazama, već i po ulicama i kvartovima, dakle bilo kada i bilo gdje. S obzirom da smo mi Hrvati dosta tjelesno neaktivni ovakvi događaji su što se toga tiče, uistinu korisni.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene