Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova misija

Svećenik koji je časne nagovarao na seks utroje seli se u Hrvatsku?

Ilustracija svećenik
Ilustracija svećenik Foto: Getty Images
Isusovac Marko Ivan Rupnik optužen je za fizičko i psihičko zlostavljanje brojnih redovnica, a ovog je mjeseca izbačen iz reda. Nagađa se kako će se svećenik preseliti u Hrvatsku.

Slovenski svećenik Marko Ivan Rupnik optužen da je dvije časne sestre pokušao nagovoriti na seks utroje uspoređujući ga sa Svetim Trojstvom, izbačen je iz reda isusovaca.

Rupnik je imao rok za žalbu do 14. srpnja, a kako to nije učinio, njegov nadređeni je 15. lipnja najavio isključenje Rupnika iz reda Družbe Isusove zbog njegova "tvrdoglavog odbijanja pridržavanja zavjeta poslušnosti", piše CNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabrinjavajuće upozorenje Rusija najavila snažan odgovor nakon napada dronovima: "Iza ovih drskih čina ukrajinskih neonacista stoji želja Zapada za pogoršanjem situacije"

Katolička agencija piše i kako je od Rupnika zatraženo da promijeni zajednicu i "prihvati novu misiju". No, kako je on to odbio, nije im preostalo ništa drugo nego ga isključiti iz reda.

Prema medijskim izvješćima posljednjih mjeseci, Rupnik se oglušio i na naredbu da ostane u središnjoj Italiji i da ne sudjeluje u javnim umjetničkim aktivnostima. Pa je tako svećenik ovog lipnja putovao u Mostar u BiH i na otok Hvar u Hrvatskoj radi umjetničkih projekata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rastu napetosti Novo paljenje Kurana u Skandinaviji: Sve se dogodilo ispred iračkog veleposlanstva

Katolička agencija piše i da su mediji objavili su da će se slovenski svećenik preseliti u Hrvatsku, u Splitsko-makarsku nadbiskupiju.

Pročitajte i ovo Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 2 najduži štrajk u Hrvatskoj Štrajkaši u pravosuđu ustrajni: "Mi smo spremni štrajkati do Božića"

ACI Prensa, katolička agencija na španjolskom jeziku, pokušala je potvrditi ovu informaciju kod Rupnikovog nadređenog, ali nisu dobili odgovor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene