Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najduži štrajk u Hrvatskoj

Štrajkaši u pravosuđu ustrajni: "Mi smo spremni štrajkati do Božića"

Aktualno Galerija Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 2 Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 3 Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 5 Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 5 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 4 Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Štrajk u pravosuđu se nastavlja - 1 Galerija 1/6 >>
Osmi je tjedan štrajka u sudstvu. Službenici i zaposlenici sudova kratkom prosvjednom šetnjom stigli su pred Ministarstvo pravosuđa kako bi ministra Malenicu podsjetili da nemaju namjeru odustati od svojih zahtjeva, a to je da prosječna neto plaća bude 1000 eura.

Vlada je prošlog tjedna odlučila da im se vrijeme provedeno u štrajku od ovog mjeseca neće plaćati. U međuvremenu, i iz odvjetničke komore apeliraju da se postigne dogovor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svibanjske poplave Stigla procjena štete za elementarnu nepogodu u Karlovcu, radi se o golemom iznosu

"Mi čekamo ponudu, čekamo ponudu koja će nas iste sekunde vratiti na radno mjesto da se pokrenemo i napravimo svu štetu koja je nastala u dva mjeseca. Građani su oštećeni, ovo nije realno, nije dobro i treba ovo riješiti. Mi ćemo prihvatiti realnu ponudu, a siću prihvatiti nećemo", poručila je Marija Paun.

"Razočarani smo jer nas nitko ne doživljava. Nikoga nije briga što ne radimo pa onda vjerojatno nije briga ni nas", kazala je Ružica Filipin.

"Ja mislim da smo do Božića spremni štrajkati, nadam se da neće biti potrebe, ali smo ustrajni", rekla je štrajkašica Ela.

Pročitajte i ovo Ivan Markanović teške posljedice nevremena U Hrvatskoj su oni trenutačno najtraženiji: "Nemamo kapaciteta da sve to obradimo. Ne znam tko će to pokriti"

"Mi apeliramo ponovno da se dogovore sudionici pregovora i da pravosuđe počne funkcionirati. Sve više ureda ima sve više problema. Pogotovo veći uredi čujem da imaju probleme i s brojem zaposlenika i s plaćanjem svih plaća. Nadamo se da se to neće nastaviti i da će ta situacija biti okončana, no ako se nastavi, to će izazvati puno veće probleme", istaknuo je Robert Travaš, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore.

"Posebno nakon ovog cirkusa od tri dana. Rade cirkus i sprdačinu od nas. Oni raspravljaju, a za to primaju plaću, o tome da mi nećemo dobiti plaću. Pa kako ih nije sramota", rekla je Filipović u Vijestima u 14 Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene