Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izlazi početkom studenog

Velika promjena u svijetu stripova: Superman je u vezi s najboljim prijateljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Superman postaje homoseksualac, to jest biseksualac. U novom izdanju bit će u istospolnoj vezi s najboljim prijateljem. Strip će svjetlo dana ugledati početkom studenog.

U novom izdanju stripa Superman, Jon Kent bit će biseksualac. DC Comics najavio je da će s novim izdanjem koje izlazi 9. studenog Superman biti u vezi s svojim prijateljem Jayom Nakamurom.

Pročitajte i ovo Papa Franjo s novinarima u avionu Papa o ženama i LGBT osobama u Crkvi: "Crkva je otvorena za sve, ali..." Slika nije dostupna Želi zaštitu Crna Gora: Homoseksualac traži azil zbog prijetnji smrću

DC Comics to je objavio na "Dan izlaska iz ormara", godišnjih dan o svijesti o LGBT osobama.

"Baš kao što je i njego  otac, Jon Kent zaljubio se u reportera", objavio je DC Comics na službenom Twitter profilu. "Palo mi je na pamet da bi bila prava propuštena prilika da zamijenimo Clarka Kenta s drugim heteroseksualnim bijelim spasiteljem", rekao je pisac Taylor.

Iako pojedinosti nisu otkrivene, na fotografijama koje su podijeljene s obožavateljima može se vidjeti Kenta i Nakamuru kako se ljube.

"U posljednjih nekoliko godina došlo je do stvarnog pomaka - prije deset godina, prije pet godina ovo bi bilo teže, ali mislim da su se stvari promijenile na zaista dobrodošao način", rekao je za BBC pisac Tom Taylor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POD PRITISKOM EU-A Zbog opomene iz Brisela, poljska regija ipak se neće proglasiti "zonom bez LGBT ideologije''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliki udarac konzervativcima Povijesni dan za Švicarce: Odlučili da istospolni parovi mogu sklopiti brak i posvojiti djecu

U posljednjih nekoliko godina je, objašnjava, došlo do pomaka na bolje. Na njegovo iznenađenje, prije nego što je uspio zamisliti da je Jon biseksualac, rečeno mu je da DC Comics već razmišlja o toj ideji.

"Neki ljudi su nam se javili da su se rasplakali kad su pročitali ovu vijest i poručili nam da nikad nisu zamišljali da bi sebe mogli vidjeti u Supermanu, najmoćnijem superjunaku u stripovima", dodao je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene