Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izvor života'

Silovale najmanje 17 muškaraca zbog sperme za obrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Zimbabveu u petak je optužila tri žene zbog seksualnih napada na najmanje 17 muškaraca, uglavnom autostopera, u protekle dvije godine.

CNN je izvijestio kako su sestre Sophie (26) i Netsai Nhokwara (24) i Rosemary Chakwizira (24) uhićene prošle nedjelje u gradu Gweruu zbog seksualnog nasilja nad muškaracima.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Prosvjed ispred Informera INTERVJU SA SILOVATELJEM VIDEO ''Vama je žena majka, vama je žena kći'': Govor djevojke s prosvjeda od kojeg boli svaka kost

'U ponedjeljak ih je identificiralo 17 muškaraca. Potvrdili su da su ih silovale', kazao je policijski dužnosnik. 'Većina ih je kazala kako su im ponudile piće u koje su stavile neku drogu ili sredstvo za smirenje ili su ih prisiljavale na odnos držeći ih na nišanu'. 

Žrtvama bi ponudile prijevoz, a zatim bi ih odvele na skrovito mjesto i silovale. 

'Žene su uhićene nakon što su skrivile prometnu nesreću'. kazao je šef policije Charles Makono. 'Nakon nesreće su pitale mogu li uzeti vrećicu iz vozila. U vrećici su bila 33 kondoma'.

To je bilo dovoljno da ih policija poveže sa serijom napada na muške autostopere u posljednje dvije godine.

'Nije poznato zašto su to činile, no spekulira se da je bilo u ritualne svrhe', kazao je Makano te pozvao i ostale žrtve da se jave policiji.

Neke društvene zajednice u Zimbabveu u svojim obredima koriste spermu za koju vjeruju da je izvor života ili da uz pomoć nje 'mogu popraviti sreću'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene