Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operirao prostatu

Poznato stanje Karla III. nakon operacije: Camilla napustila bolnicu sa smješkom

Karlo III.
Karlo III. Foto: Afp
Karlo III. u londonsku je bolnicu primljen radi operacije prostate, a usput je posjetio svoju snahu Kate koja se u istoj bolnici oporavlja nakon opracije abdomena.

Karlo je viđen kako s kraljicom Camillom ulazi u londonsku kliniku u petak ujutro, istu bolnicu koja se brine o princezi od Walesa nakon operacije abdomena.

Camilla je privatnu bolnicu napustila u 15:10 sati istog dana i izgledala je dobro raspoložena smiješeći se novinarima prije nego što je ušla u automobil. Smatra se da je planirani zahvat obavljen i da je on dobro.

Pročitajte i ovo Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

Ranije u petak, Karlo je odvojio vrijeme da posjeti svoju snahu Kate, koja je 11. dan u bolnici nakon što je prošli tjedan podvrgnuta uspješnoj velikoj operaciji.

Buckinghamska palača je ranije rekla da je Karlo "primljen u londonsku bolnicu na planirano liječenje". Nije poznato koliko će Karlo provesti u bolnici.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini"

Sam Karlo je priopćio kako je sretan što je vijest o njegovoj operaciji proširila svijest o tom zdravstvenom pitanju.

"Njegovo Veličanstvo htjelo bi zahvaliti svima koji su tijekom tjedna izrazili dobre želje te je sretan što njegova dijagnoza ima pozitivan utjecaj na svijest o javnom zdravlju", priopćila je Palača.

Kraljevska obitelj u pravilu ne otkriva detalje o bolestima svojih članova, no Karlo je bio otvoren podijeliti svoje stanje kako bi ohrabrio muškarce koji imaju slične simptome da odu na pregled.

Državna agencija za zdravstvo NHS izvijestila je kako je broj posjeta njezinoj stranici o zdravlju prostate narastao za 1000 posto.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene