Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon velike potjere

VIDEO/FOTO Uhićen ubojica Danelo Cavalcante: Izveo filmski bijeg iz zatvora, policiji bježao danima

Aktualno Galerija Danelo Calavante - 1 Danelo Calavante - 1 Foto: AFP PHOTO/PENNSYLVANIA STATE POLICE Danelo Calavante - 2 Danelo Calavante - 2 Foto: Afp Danelo Calavante - 3 Danelo Calavante - 3 Foto: AFP PHOTO/PENNSYLVANIA STATE POLICE +0 Danelo Calavante - 4 Galerija 1/4 >>
Policija je uhvatila ubojicu Danela Cavalcantea (34) nakon dvotjedne potrage. Vijest o njegovom uhićenju dolazi nakon što je u utorak viđen u gradiću Južnom Coventryju u Okrugu Chester, 32 kilometra udaljenom od zatvora iz kojeg je pobjegao.

Nakon opsežne potrage, uhvaćen je ubojica Danelo Cavalcante (34).

Bjegunac iz Pennsylvanije uhvaćen je dva tjedna nakon što je pobjegao iz zatvora. Uhićen je u šumovitom području, izvijestili su iz policije.

Brazilac je pobjegao 31. kolovoza, a za njim je tragalo više od 500 policajaca. Prošlog mjeseca osuđen je na doživotnu kaznu jer je ubio svoju bivšu djevojku pred njezino dvoje male djece u travnju 2021. godine. 

Snimke lokalnih medija pokazuju kako Cavalcantea ukrcavaju u stražnji dio blindiranog policijskog kombija.

Zbog opasnog bjegunca u Južnom Coventryju bile su zatvorene i škole, a stanovnicima je rečeno da zaključaju vrata i ne napuštaju svoje domove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ivor Ivanišević Godinama izgladnjivao i silovao pse, ali neće u zatvor. Najavljen prosvjed: "Životinje su nemoćne žrtve i trebaju naš glas"

U dva tjedna, koliko je bio u bijegu, Cavalcante je viđen u nekoliko domova, ukrao je kombi, pobjegao policiji, promijenio izgled te došao na pragove ljudi koje je poznavao, a sad je ukrao i oružje.

Pročitajte i ovo PR Oglas Donosimo recept za snažnije dobavljačke lance i rast poslovanja

U opsežnoj potrazi uz redovnu policiju sudjelovali su i policajci na konjima te potražni psi.

Cavalcante je pobjegao iz zatvora u Okrugu Chester 31. kolovoza popevši se na krov po zidu. Osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva djevojke, 33-godišnje Deborah Brandão, koju je u travnju 2021. godine ispred njihovo dvoje djece nožem ubo 38 puta.

Nakon što je uhićen, pokušao je pobjeći u Meksiko, a navodno je nakon toga planirao pobjeći u svoj rodni Brazil, piše CNN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene