Obavijesti Video Pretražite Navigacija
susret na kozmodromu

VIDEO Pogledajte kako je Putin dočekao Kim Jong Una: "Drago mi je što te vidim"

Aktualno Galerija Vladimir Putin i Kim Jong Un - 6 Vladimir Putin i Kim Jong Un - 6 Foto: Afp Vladimir Putin i Kim Jong Un - 5 Vladimir Putin i Kim Jong Un - 5 Foto: Afp Vladimir Putin i Kim Jong Un - 4 Vladimir Putin i Kim Jong Un - 4 Foto: Afp Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp +4 Vladimir Putin i Kim Jong Un - 5 Galerija 1/9 >>
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un sastao se jutros na ruskom kozmodromu Vostočni s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je na kozmodrom Vostočni, mjesto za lansiranje svemirskih raketa na istoku Rusije, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

Tamo je srdačno dočekao vođu Sjeverne Koreje Kim Jong Una, a snimljeno je i rukovanje dvaju čelnika. Trajalo je - 40 sekundi. 

“Drago mi je što te vidim”, rekao je Putin Kim Jong Unu poželjevši čelniku Sjeverne Koreje dobrodošlicu. Ovaj mu je pak uzvratio riječima zahvale što ga je pozvao iako ima jako puno obaveza, prenosi Guardian

 

 

Pročitajte i ovo Napad na Sevastopolj proruski general VIDEO Napadnut lučki grad i ruska crnomorska flota: Gori brodogradilište, stradali brodovi

"Ovo je naš novi kozmodrom", pohvalio se Putin predstavljajući svemirski centar Vostočni i poveo čelnika Sjeverne Koreje u obilazak. 

Kim Jong Un jučer je stigao u Rusiju vlakom. Američki i južnokorejski dužnosnici izrazili su zabrinutost da će Kim razgovarati o opskrbi oružjem i streljivom Rusije, koja je potrošila ogromne zalihe u više od 18 mjeseci rata u Ukrajini. Moskva i Pjongjang demantirali su takve namjere.

Na pitanje novinara hoće li Rusija pomoći Kimu u izgradnji satelita, Putin je u srijedu odgovorio: "Zato smo i došli ovdje. Čelnik Sjeverne Koreje pokazuje veliki interes za raketno inženjerstvo, oni također pokušavaju razviti svemirski program."

Nekoliko sati prije očekivanog samita, Sjeverna Koreja lansirala je dvije balističke rakete kratkog dometa iz područja u blizini glavnog grada Pjongjanga u more kraj svoje istočne obale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene