Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da se pogrešno izrazio

Trump pokušao umiriti oluju kritika nakon sastanka s Putinom: Ipak prihvaća zaključke američkih agencija

Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP)
Američki predsjednik Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump pokušao je u utorak umiriti oluju kritika nastalu nakon njegove tiskovne konferencije s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Predsjednik SAD-a Donald Trump zaprepastio je mnoge kada u ponedjeljak nije kritizirao ruskog čelnika Vladimira Putina zbog miješanja Moskve u američke izbore.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara

Dan nakon njihova sastanka u Helsinkiju, glavnom gradu Finske, Trump je pokušao pojasniti svoju izjave: "Rekao sam 'bi', umjesto 'ne bi'", pokušao je Trump objasniti novinarima u ponedjeljak u Bijeloj kući. "Rečenica je trebala glasiti: 'Ne vidim ijedan razlog zbog kojeg to ne bi bila Rusija.'"

Trump je tijekom konferencije za novinare pohvalio Putina, nazvavši ga "snažnim i moćnim". Usprkos pritisku kritičara, država-saveznika te vlastite administracije da se suprotstavi Putinu i opomene ga, Trump nije upotrijebio niti jednu ružnu riječ dok je pričao o njemu, izvještava Reuters.

Ubrzo nakon toga su ga članovi obje velike američke stranke, Republikanske i Demokratske, optužili da je na strani Rusije, a ne vlastite države. Sličnu su stvar učinili i neki novinari FOX Newsa, velike američke televizijske kuće sklone Trumpu, nazvavši njegovo ponašanje "nepatriotskim" i "odvratnim".

Trump je u utorak čitao s pripremljene izjave te je rekao da ima potpuno povjerenje u američke obavještajne agencije i njihove zaključke po pitanju ruskog miješanja u američke izbore. To uplitanje nije međutim imalo nikakav utjecaj na rezultat izbora, dodao je.

Međutim, također je rekao da su to mogli učiniti i drugi akteri: "Mogli su to učiniti i drugi ljudi. Ima mnogo drugih ljudi", rekao je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene