Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nije pronađena

Lov na crnu panteru - Traže je dronovima i termovizijskim kamerama: "Molimo građane da ne šire paniku"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Potraga za crnom panterom viđenom u okolici Apatina i dalje se nastavlja. U potragu su uključeni policajci iz Apatina, lovočuvari "Vojvodinašume" i radnici "Vodavojvodine". Velika mačka još uvijek nije pronađena. Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović kaže da se pantera sigurno ne nalazi kod šume u okolici Banje Junaković.

Potraga za crnom panterom se nastavlja, ali velika mačka koja je navodno viđena nije još pronađena. U potrazi se koriste dronovi i termovizijske kamere.

"Dva dana smo pretraživali šumu u okolici Banje Junaković termovizijskom kamerom i kamerom visoke rezolucije, dronom. Pretražili smo je pješke i nismo naišli ni na jedan trag koji ukazuje na to da je ta životinja tamo", navodi Ivanović.

Dodaje kako je crnu panteru snimio bračni par, ali s velike udaljenosti.

"U konzultacijama s profesorom Veterinarskog fakulteta i biolozima Pokrajinskog zavoda, nitko ne može sa sigurnošću potvrditi iz koje je grupe mačaka. Ne znamo ni pripada li nekoj većoj vrsti", rekao je.

"U strahu su velike oči"

"Na samoj lokaciji na kojoj je snimljena nasut je tucanik, pa nismo naišli na tragove. Ni na drvetu nismo našli tragove grebanja, nitko u okolici nije prijavio sumnjiv nestanak domaćih životinja. Nismo našli ni tragove načetih divljih životinja", dodaje Ivanović za RTS.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slobodno se kretala Nije prvi put da je u blizini Hrvatske viđena crna pantera: Prošle zime se također tragalo za divljom životinjom

"Bilo što sumnjivo da se pojavi, krenut ćemo u potragu istog trenutka. Sva oprema stoji u vozilima. Molimo građane da ne šire paniku. Nema potrebe za strahom, već dva dana nam nitko ništa sumnjivo nije dojavio", istaknuo je Ivanović.

Navodi da već tjedan dana stižu raznorazna svjedočanstva. "U subotu je stigao jedini opipljivi dokaz - snimka. Prije toga imamo samo tvrdnje u koje možemo vjerovati, ali u strahu su velike oči. Nemamo nijedan opipljivi dokaz", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što tamo radi? Panika na granici s Hrvatskom: Izrazito opasna zvijer uočena u šumi, građanima izdano važno upozorenje

Navodi da je pročitao kako takve životinje ne napadaju odrasle ljude. "Ta životinja, ako uopće postoji, nije nikoga ugrozila, pa nema potrebe za širenjem panike. Ako se od nje lagano udaljite korak unazad, ne okrećite joj leđa, ne pravite nagle pokrete, malo podignite glas. To je ono što svatko može pronaći na internetu", zaključio je Ivanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene