Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nevjerici

Poljoprivrednik iz Vojvodine opisao susret s panterom: "Nije bježala, nije se osvrtala, išla je gracioznim hodom"

Crna pantera u Vojvodini
Crna pantera u Vojvodini Foto: YT sreenshot
Poljoprivrednik iz Vojvodine prilikom sjetve na svojoj njivi prije 12 dana na području između Apatina, Sonte i Svilajeva vidio je crnu panteru.

Poljorivrednik iz Vojvodine tvrdi da je vidio panteru 30. listopada. Nije želio o tome javno govoriti u strahu od podsmijeha.

Tijekom sjetve na svojoj njivi u blizini Apatina Petar Sladić je uočio crnu zvjer. Kao iskusni lovac odmah je znao da nije riječ o nekoj od životinja koja pripada tom području.

U početku slučaj nije prijavio policiji, ali onda mu je nekolicina mještana rekla da su doživjeli isto iskustvo. Za N1 je opisao kako je protekao susret s egzotičnom životinjom.

Pročitajte i ovo Crna pantera izdano upozorenje Panika zbog crne pantere blizu granice s Hrvatskom: Mještani se pripremaju za obranu, lovci najavili hajku

Crna pantera u Vojvodini Ilustracija (Foto: Getty Images)

"Kolega i ja smo sijali ječam, dovezao sam sjeme kamionom. U jednom trenutku iz šipražja je izašla životinja za koju sam odmah rekao što je, nije trebala biti tu. Kolega me je pitao što mi ovo gledamo, rekao sam – u veliku mačku. Išla je gracioznim hodom, vrlo dobro poznajem životinje. Išla je, nije se osvrtala, nije bježala, došla je do neke sredine te njive, stala, pogledala prema nama, zadržala se koju sekundu i otišla. Dugo sam je gledao, bili smo u nevjerici jer ne pripada i ne viđa se. Nema sumnje što sam vidio, vjerovao netko ili ne", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slobodno se kretala Nije prvi put da je u blizini Hrvatske viđena crna pantera: Prošle zime se također tragalo za divljom životinjom

U potragu za životinjom dale su se institucije, udruženja, organizacije, kao i lokalno stanovništvo te su obaviještene sve mjerodavne službe. Pripremljeni su kavezi, mamci i zamke.

Apatin i Sonta mjesta su okružena prirodnim rezervatom Gornje Podunavlje, na istočnoj strani rijeke Dunav, koja je prirodna granica između Vojvodine i Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene