Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri kralja uživo

VIDEO: Blagdan Bogojavljenja u Petrovom Selu i Aljmašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdan je Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, jedan od najstarijih kršćanskih blagdana prema kojem ujedno završava i slavlje Božića.

Kršćani diljem zemlje ovaj su blagdan proslavili na misama, a posebno je svečano bilo u baranjskom Petrovom Selu gdje je oživljena biblijska priča. Živa tri kralja ušla su u crkvu i pred betlehemskom štalicom rođenom spasitelju predali darove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminuo na putu u bolnicu Pri pretjecanju kod Petrova sela poginuo 43-godišnjak Slika nije dostupna Ne zna se uzrok smrti Nastavlja se istraga oko žene s Kosova pronađene mrtve uz hrvatsku granicu

'Mi ovo radimo desetak godina tako da i nema nekih pripreme', kazao je sudionik Ivica Balić.

U Aljmašu, starom marijanskom svetištu, danas je svečano proslavljen blagdan Bogojavljanja i Sveta tri kralja, a žive jaslice i dolazak kraljeva koji su darovali Isusa, uz Aljmašane su došli vidjeti i mnogi gosti.

Aljmaš je, ove godine četvrti put, uređen kao mjesto Isusova rođenja Betlehem, a 'betlehemsko selo' oživio je dolazak Sveta tri kralja, koji su slijedeći zvijezdu repaticu došli do štalice u kojoj je rođen Isus i novorođenog sina Božjeg i spasitelja darivali zlatom, smirnom i tamjanom.

Kraljeve su u štalici dočekali Marija, Josip i mali Isus u jaslicama a danas su ih predstavljali aljmaški bračni par Vesna i Antun Trojan i njihova dvomjesečna kći Ena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene