Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nasadi kukuruza uništeni"

FOTO/VIDEO Tuča potukla Zagorje, štete su strašne: "Bio je i ogroman vjetar, imamo nekoliko klizišta, ispumpavamo podrume..."

Aktualno Galerija Tuča koja je poharala Zagorje - 1 Tuča koja je poharala Zagorje - 1 Foto: Televizija Zapad/Facebook Tuča koja je poharala Zagorje - 2 Tuča koja je poharala Zagorje - 2 Foto: Televizija Zapad/Facebook Tuča koja je poharala Zagorje - 3 Tuča koja je poharala Zagorje - 3 Foto: Televizija Zapad/Facebook +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Strašno nevrijeme s tučom poharalo je Zagorje. Oštećeni su osobni automobili, nasadi kukuruza, a na nekim prometnicama dogodili su se nasadi blata.

Strašno nevrijeme poharalo je Zagorje iza 19 sati uz slovensku granicu. Tuča je ponegdje bila veličine ping-pong loptice, što pokazuju i snimke koje je objavila Televizija Zapad.

Najgore je bilo na području Klanjca, Kumrovca i Zagorskih Sela, što je potvrdio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

"Na tom je području od 90 pa do sto posto šteta. Imamo i nekoliko klizišta, na nekim mjestima je drveće palo na cestu. Nevrijeme se vratilo nakon 15 - 20 minuta s ogromnim vjetrom, a u jednom trenutku je nestalo i struje", rekao je Kolar za Večernje vijesti Nove TV. Dodao je i da su trenutačno koncentrirani i na ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma. 

Tuča je padala i na klanječkom i tuheljskom području, javljaju na društevnim mrežama. Prizori podsjećaju na zimsku mećavu.

"Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu", rekla je kratko načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak.

Pročitajte i ovo Posljedice olujnog nevremena u Dalmaciji SVE SLUŽBE NA TERENU Snažno nevrijeme poharalo Dalmaciju. Otvorile se rupe na kolnicima, odron na cesti, dio građana bez struje: "Nikad nije bilo ovako"

Iz policije su rekli da zasad ne postoji službena procjena štete, kao ni povećan broj intervencija. Dobili su dojave o oštećenim vozilima i nanosima blata na državnu cestu, ali zasad nema službenih očitovanja o nepogodi.

Fotografije i video na društvenim mrežama prikazuju jako nevrijeme, snažan vjetar i ogromnu tuču. 

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek izjavio je za Zagorje.com da su štete ogromne, iako će se pravi razmjeri, kaže, vidjeti tek sutra.

''Jako je loše, od Slovenije je došlo i padalo je pet minuta'', rekao je Brlek. ''Išlo je u valovima, prvo veličine lješnjaka, pa i do oraha, ali punih pet minuta, tako da se bojim da su, npr. vinogradi stradali i do 90 posto.

Iako će se razmjeri šteta vidjeti sutra po danu.'' Brlek je rekao kako barem zasad nema dojava o eventualnim štetama na objektima, ali jasno je da je situacija jako loša i da će štete biti ogromne. ''Sve je bilo bijelo, kao da je pao snijeg'', rekao je Brlek za Zagorje.com.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene