Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Provjereno

Zbog vas su se želje Bobe i Ljilje pretvorile u stvarnost: "Nismo mogle ni sanjati, a kamoli se nadati ovom"

Aktualno Galerija Provjereno: Boba i Ljilja - 5 Provjereno: Boba i Ljilja - 5 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Boba i Ljilja - 1 Provjereno: Boba i Ljilja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Boba i Ljilja - 2 Provjereno: Boba i Ljilja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Boba i Ljilja - 3 Provjereno: Boba i Ljilja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Provjereno: Boba i Ljilja - 4 Galerija 1/10 >>
Na račun im je uplaćeno 100 tisuća eura. Devetogodišnjakinja Ljilja željela je samo loptu, a njezina majka Bogdanka samo zadržati posao, pa makar joj plaća bila manja od 300 eura. Priča koju je Provjereno donijelo prije dva tjedna, zahvaljujući baš vama i jednom divnom čovjeku po imenu Berislav, dobila je sretan završetak. Više pogledajte u prilogu reporterke Maje Medaković.

Koliko su paketa dobile u posljednja dva tjedna, Bogdanka i Ljilja više i ne broje, ali su svaki otvorile s jednakim uzbuđenjem. U ionako skučenoj kući, sada je mjesta još i manje. Zatrpane su, kažu, i hranom i odjećom, obućom, igračkama, školskim priborom, a loptama bi mogle opskrbiti čak i Vatrene.

"Čovjek ne može ni sanjati, a kamoli se nadati ovom. Ovo nikad nisam ni pomislila", rekla je Bogdanka.

Pročitajte i ovo Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije VEČERAS U PROVJERENOM Od bijede i neimaštine do ostvarenja snova: Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije koja je preokrenula vlastitu sudbinu

Snovi koji su im sada ostvareni prije samo dva tjedna bili su gotovo nedostižni. Sve se promijenilo nakon što je u Provjerenom emitiran prilog o njihovim životima. Bogdanka je u njemu između ostalog ispričala da se – zato što u kući nemaju ni kupaonicu ni vodu – kupaju u lavoru. S druge strane, ljubavi im ne fali.

"Ja se moram pomiriti s time jer ne mogu pobjeći od takvog života. Ako mi je tako, ja sam se s tim pomirila, nije meni toliko teško za mene jer sam navikla na sve, ali mi je žao moga djeteta", istaknula je.

Riječi su to zbog kojih su mnogi zanijemjeli, koje su pokrenule rijeku suza, ali i lavinu dobrote. Dok je Ljilja i dalje najviše uzbuđena zbog lopti, Bogdanki srce brže tuče čim počne priča o novoj kući.

Kuća se planira nakon što su u pomoć priskočili i Berislav i Marko. Marko je inženjer građevine i ni trenutka nije dvojio kada ga je Berislav pozvao da se priključi akciji. Kako bi mogao izraditi svu potrebnu projektnu dokumentaciju, došao je u izvid terena, ali i čuti njihove želje.

Pročitajte i ovo Provjereno: posljedice estetskih operacija - 2 Donosi Provjereno Jezive priče nezadovoljnih klijentica jednog estetskog kirurga: "Zatvorilo mi se oko, natekle usne. Rekao je da mi ništa neće biti ako dva-tri sata krvarim"

Obnavljati je bilo bi puno skuplje, pa je pala odluka da se stara kuća sruši i sagradi nova. Bit će suza, rekla je Bogdanka, i zbog tuge i zbog sreće. Njezin san, kao i san njezine kćeri, zahvaljujući svima vama polako se počinje pretvarati u stvarnost.

Više o njihovim pričama i planovima za budućnost možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Provjereno gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene