Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trgovao utjecajem

Presudio mu mobitel: USKOK i policija objavili detalje o uhićenju šefa policijske postaje

Marijan Detelić, šef Policijske postaje Sisak, uhićen je zbog sumnje da je trgovao utjecajem.

Šef Policijske postaje Sisak Marijan Detelić priveden je u ponedjeljak u akciji policije i USKOK-a. 

USKOK je službeno objavio da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv načelnika PP Sisak (nisu naveli ime već samo da je rođen 1980. godine) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanje utjecajem. 

I MUP je priopćio da je osumnjičeni policajac, koristeći svoj položaj kao nadređeni drugom krim policajcu koji je istraživao jednog osumnjičenika zbog pomaganja u pronevjeru, zatražio da vrati uređaj osumnjičenom bez prethodnog istraživanja tog mobitela. 

"Nakon što je policijski službenik za obradu kriminaliteta to odbio učiniti, osumnjičeni policijski službenik, ponovo koristeći svoj položaj nadređenog, od njega je zatražio da prije pretrage uređaja u mobilnoj aplikaciji za komunikaciju obriše svu komunikaciju između osumnjičenog za kazneno djelo pomaganje u pronevjeri i njega, a što je policijski službenik za obradu kriminaliteta odbio učiniti", stoji u priopćenju MUP-a.

Protiv Detelića je PNUSKOK podnio kaznenu prijavu USKOK-u, koji je pak sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora. 

Pročitajte i ovo Ilustracija SLIJEDI ISPITIVANJE U USKOKU Uhićeno troje splitskih policajaca: Pokušali su utjecati na svjedoka na suđenju zločinačkoj organizaciji

Pročitajte i ovo Uhićen bivši visoki dužnosnik FBI-ja TEŠKE OPTUŽBE Nezapamćeni obavještajni skandal trese Ameriku: Uhićen FBI-evac zbog primanja mita i veze s ruskim oligarhom

Detelić je odlukom načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljen iz službe te protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene