Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLIJEDI ISPITIVANJE U USKOKU

Uhićeno troje splitskih policajaca: Pokušali su utjecati na svjedoka na suđenju zločinačkoj organizaciji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Dva inspektora i jedan interventni policajac uhićeni su u petak u Splitu pod sumnjom da su, kako se neslužbeno doznaje, pokušali utjecati na svjedoka na suđenju zločinačkoj organizaciji pred splitskim Županijskim sudom.

Uhićeni su inspektor i njegova kolegica s Odjela za organizirani kriminalitet Policijske uprave splitsko-dalmatinske te interventni policajac i to kada su im na radno mjesto došle kolege iz Rijeke.

Osumnjičene se, kako se doznaje, tereti za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja za koje zakon predviđa kaznu bezuvjetnog zatvora. Istražitelji su, nakon uhićenja, krenuli u pretrese i prikupljanje dokaza, a slijedi ispitivanje osumnjičenih u Uskoku.

Iako to nitko nije službeno potvrdio uhićeni policajci su navodno pokušali utjecati na članove obitelji Željka Melvana koji je pravomoćno osuđen zbog ubojstva, a krajem siječnja je bio svjedok u postupku protiv zločinačke organizacije na čelu s Deanom Majstorovićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žuta minuta Divljao autom po gradu, srušio motorista, teško ozlijedio ženu… Objavljeni detalji suludog pohoda muškarca na Staru godinu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregazio policajca VIDEO Pogledajte trenutak uhićenja Ivana Božića: Prilikom upada u kuću u Solinu ozlijeđen policajac

Melvan je u glinskom zatvoru na odsluženju 19-godišnje zatvorske kazne zbog ubojstva Vedrana Marendića, a pismeno se javio Uskoku da ima neposredna saznanja o planiranom ubojstvu koje je navodno od njega naručio Majstorović pa je krajem siječnja ispitan na sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE ZBOG DUGA Osuđen na 19 godina zbog ubojstva nožem u Splitu. Ubojica bježao policiji, vrijeđao djelatnike suda...

Majstorovića i šestoricu tužiteljstvo tereti za čitav niz nedjela, među ostalim i da su planirali ubojstvo zbog duga od 270.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene