Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ročišta vjerovnika u veljači

Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Splitu otvorio je stečajni postupak nad tvrtkom Kerum bivšeg splitskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Keruma. Ročišta vjerovnika zakazana su za veljaču iduće godine.

Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Mirjana Zuzija iz Velike Gorice, a sud je pozvao vjerovnike da u roku od 30 dana od dana objave rješenja prijave svoje tražbine, objavljeno je na e-Oglasnoj ploči suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoćnica ministrice kulture 'Nećemo se niti možemo na silu miješati u dimenzije križa na Marjanu' Slika nije dostupna 'Vidjet ćemo...' Kerum: Moguće je da se ponovno kandidiram za gradonačelnika

Splitski Trgovački sud za 1. veljače 2019. zakazao je opće ispitno ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, kao i izvještajno ročište na kojem će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka.

Kako sudsko rješenje o pokretanju stečaja treba upisati u zemljišne knjige, sud je naveo i poduži popis nekretnina Kerumove tvrtke – od Splita i Zagreba do otoka i Dubrovnika.

Otvaranju stečaja Kerumove tvrtke prethodila je dugotrajna neuspješna predstečajna nagodba.

Problemi s tvrtkom Kerum d.o.o. nastali su 2012. godine kada mu je račun blokirala Hypo banka, kreditor Kerumove druge tvrtke Adriatic u čijem je vlasništvu bio hotel “Marjan”. Kerum d.o.o. bio je jamac, a rate nisu vraćane na vrijeme. Dugovi Kerum d.o.o. neplaćeni u posljednjih 120 dana iznose 285.632.182 kune.

Kako piše Slobodna Dalmacija, još se 2013. godine znalo se da nema šanse za nastavak poslovanja, dugovi sa zateznim kamatama, prema podacima iz predstečajne nagodbe, još prije četiri godine popeli su se na 1,7 milijardi kuna. (I.D./B.F.M./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene