Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Hrvati su iznadprosječno debeli

Najviše je pretilih u populaciji između 45 i 74 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je po broju debelih osoba na osmom mjestu u EU, odnosno zastupljenost osobi s prekomjernom težinom u našoj zemlji je 18,7 posto, pokazuju podaci Eurostata.

Hrvatska je među 28 članica Europske unije (EU) na osmom mjesto po broju debelih ljudi (body indeks veći od 30), sa zastupljenošću u populaciji od 18,7 posto, što je iznad prosjeka EU od 15,9 posto, pokazuju podaci Eurostata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dobar apetit' VIDEO: Ima 3 godine i 60 kilograma Slika nije dostupna Porazne brojke Hrvati peta najdeblja nacija u Europi

Sklonost debljanju u Hrvatskoj raste s godinama, pa je najviše debelih među populacijom od 45-74 godine, njih 25 posto. No povećana sklonost debljanju pokazuje se već od 35. godine, pa tako u dobnoj skupini od 35 do 44 godine života raširenost debljine iznosi 18,7 posto. Prevalencija debljine u dobi između 25-34 godine iznosi 8,8 posto dok je kod mladih između 18 i 24 godine manja od 10 posto, a ti su podaci bolji nego u brojnim zemljama EU-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene