Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sivilo i kiša

Božićna vremenska prognoza: Hoće li građani Hrvatske ove godine dočekati željeni bijeli Božić?

Kiša na Božić (Ilustracija: Jan Woitas/DPA/PIXSELL)
Kiša na Božić (Ilustracija: Jan Woitas/DPA/PIXSELL)
Ako je vjerovati dugoročnim prognostičkim kartama, bijeli Božić će i ove godine ostati samo nedosanjani san za Hrvate.

Prognostičke karte za Hrvatsku na internetskim strancima Norveškog meteorološkog instituta i norveškog NBC-a (Norwegian Broadcasting Corporation), pokazuju kako većinu Hrvatske na Badnjak i Božić očekuje, više manje, tmurno i kišovito vrijeme.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Iste karte portala Yr.no da bi Zagrepčane na Badnjak moglo dočekati oblačno i tmurno vrijeme, a na Božić kiša. Prema istim podacima, dnevne temperature se predviđaju, za Badnjak do 13 stupnjeva, a na Božić osjetno hladnije, odnosno 5 stupnjeva Celzija.

Gotovo identično vrijeme iskusit će i Osijek, gdje se na Badnjak predviđa poluoblačno vrijeme, no za Božić isto tako kiša. Dnevne temperature biti će slične onima u metropoli pa tako bi na Badnjak mogle iznositi oko 11, a na Božić 6 stupnjeva Celzija.

Riječani se bijelom Božiću zasad mogu isto samo nadati, jer će ih po sedmodnevnoj prognozi Norveškog meteorološkog instituta dočekati kišni, i Badnjak i Božić, uz dnevne temperature od 12 i 6 stupnjeva Celzija.

U Splitu će biti samo toplije, no jednako tmurno na Badnjak i jednako kišno za Božić. Oba dana predviđa se dnevna temperatura od ugodnih 15 stupnjeva Celzija.

Čini se da će Hrvati dočekati još jedan Božić bez snijega, no zato bi uz darove mogli kao obveznu opremu ponijeti sa sobom i kišobrane.

Navedene norveške meteorološke stranice u svijetu su iznimno popularne, jer imaju prognoze za više od devet milijuna mjesta na planetu. Dnevno se njihove podatke koristi u tridesetak milijuna preuzimanja, a taj online meteorološki servis je peti najposjećeniji te vrste u svijetu.

Aktualno Sjećanje na nju nikada neće biti izgubljeno: Sašina pobjeda u sjeni tragičnog odlaska Edite Ptičar Saša Vujnović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Saša Vujnović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Saša Vujnović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Saša Vujnović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Jurica i Saša finalni dvoboj (Foto: Dnevnik.hr) inMagazin Sjećanje na nju nikada neće biti izgubljeno: Sašina pobjeda u sjeni tragičnog odlaska Edite Ptičar 1/6 >>

Aktualno Meghan Markle: (Pre)uska haljina za ponosno isticanje trudničkog trbuščića Meghan Markle Meghan Markle Foto: Getty Images Megan prilikom posjeta domu za starije udruge Royal Variety Megan prilikom posjeta domu za starije udruge Royal Variety Foto: Getty Images Meghan u haljini brenda Brock Collection Meghan u haljini brenda Brock Collection Foto: Getty Images +0 Meghan Markle Moda & ljepota Meghan Markle: (Pre)uska haljina za ponosno isticanje trudničkog trbuščića 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene