Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kultura sjećanja i ljudska prava

VIDEO Evo što bivši zatvorenici predlažu za Goli otok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni ured za upravljanje imovinom raspisao je javni poziv u kojem se i ovaj otok, simbol represije komunističke vladavine bivše Jugoslavije, nudi zainteresiranim investitorima.

Na popisu sto nekretnina koje su u vlasništvu države a koje se žele staviti u funkciju je i Goli otok. Državni ured za upravljanje imovinom raspisao je javni poziv u kojem se i ovaj otok, simbol represije komunističke vladavine bivše Jugoslavije, nudi zainteresiranim investitorima.

Reuters je napravio prilog o Golom otoku te je razgovarao s predsjednikom Udruge Goli otok, Darkom Bavoljakom. Bivši stanovnici/zatvorenici ne žele da na Golom otoku budu luksuzni hoteli i resorti već memorijalni centar.

Kontroverzna ideja: 'Na Golom otoku je bilo najviše Srba i Crnogoraca, oni ga trebaju kupiti!'

'Udruga raspolaže s kapacitetima ljudi koji bi mogli ponuditi jedno samoodrživo rješenje budućnosti Golog otoka temeljenog na izučavanju povijesti, kulturi sjećanja i ljudskim pravima. To bi podrazumijevalo da se otok raščisti, da se zgrade koje su građene robovskim radom pretvore u memorijalni centar, da se izgrade hoteli, hosteli i umjetnički ateljei', između ostalog je izjavio Bavoljak.

Više pogledajte u prilogu.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene