Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezive istinite priče

Žena koja je mužu odsjekla penis, simpatični djedica nacistički čuvar i ostali stravični zločini: Ovo su najšokantniji "true crime" dokumentarci

Jezivi true crime dokumentarci
Jezivi true crime dokumentarci DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Jezivi true crime dokumentarci Galerija 1/1 >>
Netflix, Amazon, HBO i ostale platforme za uživanje u filmovima i serijama među rijetkim su industrijama koje su u doba koronakrize zabilježile rast prihoda.

Zatvoreni u svoja četiri zida, mnogi vrijeme krate pretražujući bespuća interneta u potrazi za nečim što će im skrenuti misli s koronavirusa. Sve više pažnje u posljednje vrijeme privlače tzv. true crime dokumentarci, tj. filmovi o stvarnim zločinima koje streaming divovi bjesomučno štancaju jer ih se publika ne može zasititi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "American Murder" Zadavio suprugu i dvije kćerkice - nju je zakopao, a djevojčice bacio u spremnik za naftu: Dokumentarac kakav još niste gledali otkriva što se krije iza slike "idealne obitelji" Slika nije dostupna Nakon 21 godine Mužu odsjekla penis: Nakon toga je postao porno glumac

U nastavku vam donosimo naš izbor dokumentarnih filmova i serija o zločinima koji se čine čudnijima od bilo kakve fikcije.

Lorena

Lorena Bobbit jedne je noći prije 27 godina usred noći odsjekla penis svom mužu dok je on spavao. Potom je s odsječenim organom sjela u automobil i bacila ga u grmlje u blizini obližnje trgovine u gradiću u Virginiji. Taj scenarij iz najgore noćne more mnogih muškaraca istiniti je zločin koji je početkom 90-ih izazvao medijski cirkus diljem svijeta.

Što je mladu imigranticu iz Ekvadora nagnalo na taj čin koji godinama nije silazio s naslovnica medija diljem svijeta, otkriva trodijelni Amazonov dokumentarac Lorena, koji se gleda u jednom dahu.

Devil Next Door

John Demjanjuk naizgled je simpatični djedica koji vodi miran život u predgrađu Clevelanda. No John je optužen za ratni zločin i zločine protiv čovječnosti dok je služio kao čuvar u nacističkom logoru.

Je li John Demjanjuk zapravo „Ivan Grozni“, nadimak koji su mu zbog nevjerojatne okrutnosti nadjenule njegove žrtve. Tim se pitanjem bavi petodijelni Netflixov dokumentarac „Devil Next Door“, koji se prati poput najnapetije sudske drame. Demjanjuka je SAD 1986. godine izručio Izraelu, gdje mu je suđeno za ratne zločine, a scene iz sudnice izazvale su nezapamćen medijski interes diljem svijeta.

Demjanjuk je cijelo vrijeme negirao sve optužbe predstavljajući se kao umirovljeni automehaničar, no žrtve nacističkih zločina bile su uvjerene kako je riječ o beskrupuloznom čuvaru u logoru.

American Murder: The Family Next Door

Netflixov dokumentarac o jezivom zločinu koji otkriva što se krije iza slike naizgled savršene američke obitelji oborio je sve rekorde gledanosti. Nije ni čudo, s obzirom na to da je riječ o filmu koji, za razliku od klasičnog pristupa, jezive događaje prikazuje koristeći se isključivo snimkama s društvenih mreža i policijskih kamera.

13. kolovoza 2018. Chris Watts je u mahnitom pohodu ubio suprugu i svoje dvoje male djece. U navali bijesa zadavio je Shannon, njezino tijelo stavio u prtljažnik automobila te se s djecom uputio na zemljište u vlasništvu naftne tvrtke u kojoj je radio. Tamo je zakopao Shannon i potom hladnokrvno zadavio svoje dvije djevojčice i njihova tijela stavio u spremnike sirove nafte.
„American Murder: The Family Next Door" jeziva je priča koja će vas u trenutku prikovati za male ekrane i uvesti u dnevni boravak i um ubojice iz susjedstva.

 Recenziju pročitajte ovdje.

Tell Me Who I Am

Još jedan biser u Netflixovoj kolekciji true crime dokumenaraca priča je o blizancima Alexu i Marcusu Lewisu. Alex je izgubio pamćenje nakon što je s 18 godina preživio nesreću motoru, a Marcus mu sada pomaže vratiti izgubljena sjećanja. Ipak, Marcus pritom izostavlja mračne tajne i jezive zločine iz djetinjstva koji polako izviru na površinu.

Emotivna priča o sjećanjima, oprostu i nezamislivom zločinu gleda se sa suzama u očima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene