Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je vjerovati posljednjim glasinama, Apple je već naručio četiri inčne ekrane za novi model iPhonea


Iako se iPhone 4S tek nedavno pojavio na tržištu te usprkos tome što novi iPhone 5 gotovo sigurno nećemo vidjeti prije lipnja, a možda čak i jeseni sljedeće godine, na internetu se stalno pojavljuju nove glasine oko sljedećeg modela Appleova telefona.

Vezani članci Slika nije dostupna Apple priprema 'nevjerojatne nove proizvode' Slika nije dostupna Apple u 2012. priprema veći iPhone i manji iPad?

Tijekom rujna toliko smo slušali o iPhoneu 5 s 4 inčnim ekranom da je nakon predstavljanja modela 4S velika većina ljubitelja Appleovih telefona ostala jako razočarana pa je nakon toga zaista teško vjerovati sličnim glasinama. Ipak, naknadno se pojavila informacija da je Apple zaista imao spreman prototip iPhonea 5 s 4 inčnim ekranom, no na kraju je od njega ipak odustao.

Posljednje glasine vezane uz novi model smartphonea ove kompanije ponovno govore o tome kako će iPhone imati ekran dijagonale 4 inča, a navodno će ih proizvoditi Sony i Hitachi. Apple Insider tako je prenio informaciju s jedne japanske internetske stranice koja kaže da je isporuka četiri inčnih ekrana za novi iPhone već počela tako da bi ekipa iz Applea uskoro mogla početi testirati gotove modele.

Osim glasina o novom iPhoneu, posljednjih dana brojni su internetski portali prenijeli novosti vezane uz proizvode koje Apple namjerava predstaviti sljedeće godine, a popis je prilično zanimljiv.

Tako već u prvom kvartalu sljedeće godine možemo očekivati novi model iPada koji će imati ekran veće rezolucije te naknadno i manji iPad – koji bi trebao konkurirati tabletima poput Amazonova Kindlea.

Također, početkom sljedeće godine ova bi kompanija trebala predstaviti i nove modele MacBook Air prijenosnika te, osim nadograđenih 11 i 13 inčnih modela, možemo očekivati i 15 inčni Air prijenosnik.

Apple će navodno predstaviti i novi model Apple TV-a, a više puta smo pisali kako sredinom 2012. godine ova kompanija navodno planira lansirati i televizor koji će se vjerojatno zvati iTV.

Osim navedenih informacija, na stranici macotakara.jp objavljene su informacije kako jedna tajvanska kompanija već radi na LCD ekranima za 'potpuno izmijenjeni' iPad 4 koji bi se na tržištu navodno trebao pojaviti tek 2013. godine. Naravno da ne možemo znati koliko ima istine u svim ovim glasinama, no sigurno je da će Apple tijekom sljedeće godine nadograditi većinu svojih uređaja.

Što se iPhonea tiče, možda je stvarno došlo vrijeme za veći ekran, jer pitanje je što ova kompanija još može ponuditi kao neki veliki novitet i zanimljivost u iPhoneu 5 – možda podršku za 4G mreže i NFC, no prema onome što čitamo na internetu, većina trenutnih korisnika Appleovih telefona u sljedećem modelu žele vidjeti veći ekran.