Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede nova uhićenja?

U Britaniji uhićen haker povezan s napadima na CIA-u i FBI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da uhićeni nije direktno povezan s LulzSecom, ali pojavile su se informacije da su njihovi identiteti otkriveni

Brojni svjetski mediji jučer su prenijeli informaciju kako su hakeri došli do podataka iz britanskog popisa stanovništva, a nakon toga i da je uhićen vođa hakerske grupe Lulz Security. Kako sad stvari stoje – niti jedna od ovih informacija nije točna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A bio svima idol FOTO - KOJI CINKER On je najomraženiji haker na svijetu! Slika nije dostupna Hakeri uzvraćaju udarac Osveta hakera: FBI upozorava na nove opasne napade

Jedino što je trenutno sigurno jest da je uhićen 19.-godišnji Ryan Cleary iz Wickforda koji je pao nakon zajedničke akcije Scotland Yarda i FBI-a, a s obzirom na umiješanost Amerikanaca, vjerojatno je da ga se traži zbog nedavnih napada na CIA i FBI. The Wall Street Journal prenio je da je 'možda riječ o članu Lulz Securityja', ali i da bi on mogao biti samo njihov simpatizer i usamljenik u hakerskim akcijama.

Nakon uhićenja oglasili su se i hakeri iz LulzSeca rekavši da uhićeni nema nikakve direktne veze s njima, već su samo koristili uslugama njegova chat servera. U The Guardianu kažu da su komunicirali s jednim članom Anonymousa koji im je također potvrdio da nije riječ o nikakvom genijalnom hakeru jer Cleary nije mogao sakriti niti svoje osobne podatke – naime, na njegovoj je adresi registrirana kompanija koja se bavi web hostingom.

S obzirom na događanja u posljednje vrijeme i najavu virtualnog rata protiv vlada i korporacija, sigurno je da će se istrage, a vjerojatno i uhićenja hakera nastaviti i dalje te je pitanje hoće li sigurnosne službe stati na kraj šefovima LulzSeca i Anonymousa ili će padati samo izolirani pojedinci.

U lov na njih krenula je i suparnička skupina The Web Ninjas koji su na svom blogu objavili da je uhićenje članova LulzSeca samo pitanje vremena jer su otkrili njihove identitete te kažu da je njihov šef 34-godišnji Kanađanin. No, čini se da se u LulzSecu se ne brinu previše s policijom i suparnicima pa su na svom Twitter računu objavili da pripremaju objavu novih povjerljivih informacija, a jutros su se pohvalili hakiranjem stranica brazilske vlade i predsjedničkog ureda.

S obzirom na tajnovitost kojom su okruženi hakeri, a i brojne kontradiktorne informacije koje se pojavljuju u medijima, teško je zaključiti što je istina od svega što pročitamo, no jedno možemo biti sigurni – priča o Lulz Securityju i cyber ratovima nastavit će se i dalje.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene