Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Cipru otkrivena nova vrsta miša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski znanstvenik otkrio je na Cipru novu vrstu miša, objavio je londonski Times. To je u posljednjih 100 godina prvi novootkriveni sisavac na europskom tlu.

Ciparski miš, nazvan Mus Cypriacus ima veću glavu, oči, uši i zube od poznatih vrsta. Genetička istraživanja pokazala su da je riječ o dosad nepoznatoj vrsti, dodaje Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna misteriozni čistač VIDEO Netko mu je svaku noć pospremao šupu, a onda je na radni stol postavio kameru: "Ostavim stvari izvan kutije i do jutra on to vrati na mjesto" Ilustracija Alarmantan porast slučajeva Na otoku se širi smrtonosna mačja korona: Zanimljivo je kako će ih liječiti

Novoga miša otkrio je  francuski znanstvenik sa sveučilišta Durham na sjeveru Engleske Thomas Cucchi dok je proučavao mišja zubala iz kamenoga doba.

Znanstvenik tvrdi da je Mus Cypriacus na Cipru živio i prije dolaska čovjeka na taj otok što je neobično jer je većina endemskih sisavaca s Mediteranskih otoka dolaskom čovjeka nestala s lica zemlje.

"Nove vrste sisavaca obično se otkrivaju na mjestima velike
bioraznolikosti poput jugoistočne Azije i mislilo da su svi europski sisavci već otkriveni. Upravo zato je otkriće nove vrste u Europi bilo toliko neočekivano i uzbudljivo", rekao je Cucchi za Times.

Ciparski miš posljednji je od desetak sisavaca otkrivenih u posljednjih nekoliko godina. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene