Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lajkate +1?

Googleov konkurent Facebookovom Likeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klikanjem na +1 korisnici će preporučivati internetske stranice i oglase na Googleovoj tražilici

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi mali crossover BMW priprema seriju 1 Sport Cross? Slika nije dostupna Temeljiti facelift [VIDEO] BMW predstavio osvježenu seriju 1

Već smo se navikli da se na skoro svakoj internetskoj stranici nalaze gumbi za dijeljenje sadržaja putem Facebooka i Twittera, a uskoro ćemo se naviknuti i na još jedan – Googleov +1. Naime, ova je kompanija napokon predstavila konkurenta popularnom Likeu te će korisnici ubuduće klikom na +1 preporučivati sadržaj prijateljima i drugim korisnicima, a Googleovci se nadaju da će time poboljšati kvalitetu pretrage na njihovoj tražilici.

Za očekivati je da će korisnici klikati na +1 kada na internetu pronađu informacije koje su im pomogle u pretrazi, čime će pomoći i drugim korisnicima kojima će sigurno biti zanimljiviji linkovi koji imaju više pluseva. Također, baš kao i na Facebooku, moći će se vidjeti tko je od prijatelja iz Googleove mreže već kliknuo na 'plus jedinicu', baš kao što sada možemo vidjeti tko je od naših Facebook prijatelja lajkao neku stranicu. Ova Googleova opcija otvara i nove šanse za oglašivače jer će se moći klikati +1 i pored oglasa na tražilici, a velik broj takvih preporuka sigurno će koristiti oglašivačima i dati dodatnu vrijednost njihovim oglasima.

Uskoro očekujemo da se +1 gumb pojavi na velikom broju internetskih stranica – uključujući i servise poput YouTubea, Bloggera i Android Marketa (na brojnima se već i pojavio) pa ćemo po broju klikova vidjeti da li je korisnicima draži Like ili +1. Ipak, sigurno je da se današnja Facebook generacije neće odreći lajkanja, no dio njih prihvatit će i Googleov model preporučivanja stranica koji će nam vjerojatno najviše pomoći pri pretragama Googleovom tražilicom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene