Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australski porezni obveznici subvencioniraju zagađivanje okoliša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska zaklada za očuvanje okoliša upozorila je da porezni obveznici u njihovoj zemlji subvencioniraju zagađivanje okoliša davanjem poreznih olakšica za službene automobile.

U lipnju je kraj fiskalne godine, a što je veći broj prijeđenih kilometara veća je i porezna olakšica za vlasnike službenih vozila, tako da se u travnju i svibnju povećava 'nabijanje' kilometraže kako bi se dobio veći povrat novca.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika

Ravnatelj ACF-a Don Henry kaže da 18 posto vozila u Australiji čine službena vozila te da godišnje za porezne olakšice na ta vozila država vraća oko 1,4 milijarde američkih dolara (oko 6,5 milijardi kuna).

'Mi bi danas trebali preusmjeriti ulaganja u čistije i učinkovitije gospodarstvo', upozorava Henry koji kaže da će, ako ne bude promjena u poreznom sustavu, Australci do 2010. godine za olakšice na službena vozila izdvajati preko dvije milijarde američkih dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene