Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blista na nebu

Astronomi pronašli planet od dijamanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata dječja pjesmica 'Blistaj, blistaj zvijezdo mala' poprima sasvim novo značenje jer su znanstvenici pronašli cijeli planet za kojeg smatraju da je načinjen - od dijamanata.

Astronomi su planet uočili 4 tisuće svjetlosnih godina od zemlje i pretpostavljaju kako se radi o ostacima još veće umrle zvijezde, javlja Reuters. Planet su pronašli astronomi u Melbourneu i zbog gustoće planeta uvjereni su da je sačinjen od ugljika.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Građani Zvijezde u očaju Najveći projekt u povijesti grada pretvara se u katastrofu: ''Urušavaju se stare i nove zgrade, vlada opća nesigurnost''

Planet je zapravo masivni dijamant koji orbitira oko veće zvijezde svaka dva sata. Iako je planet po veličini mali, teži je od Jupitera, no znanstvenici ipak upozoravaju da planet vjerojatno 'ne sjaji poput dijamanta'.

Sličan planet pronađen je u prosincu prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene