Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studija koju su proveli znanstvenici sa švedskog Karolinska instituta sugerira da obilje zelenog lisnatog povrća, oraštastih plodova i druge hrane bogate magnezijem smanjuje rizik od dijabetesa tip II.


Pokazalo se da svako povećanje unosa magnezija za 100 mg smanjuje rizik od dijabetesa za 15 %. Preuranjeno je preporučiti dodatke prehrani magnezija za prevenciju dijabetesa, ali povećanje konzumiranja prehrambenih izvora magnezija može imati višestruke koristi.

Vezani članci Minijaturna žetva Žetva je ove godine potpuno propala, morali su se pohvaliti urnebesno minijaturnim plodovima Povrće u šetnji Vegani prošetali svoje ljubimce i postali hit na društvenim mrežama

Magnezij je komponenta zelenog pigmenta klorofila i najbolji izvor magnezija je zeleno povrće. Statistike pokazuju da 4 % Europljana i 7 % Amerikanaca boluje od dijabetesa.