Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uređaj

Vaganje tanjura u borbi s kilogramima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Švedskoj je razvijen uređaj nazvan Mandometer koji uz pomoć ugrađene vage prati brzinu kojom hrana nestaje s tanjura za vrijeme obroka.

Stručnjaci s Instituta Karolinska smatraju kako je prebrzi unos hrane povezan s povećanjem tjelesne mase, piše British Medical Journal, a prenosi Zdravlje.hr. Testiranja provedena uz sudjelovanje 106 pretile djece su pokazala kako je njegova primjena povezana sa smanjenjem unosa hrane i reduciranjem tjelesne mase.

Pročitajte i ovo Ilustracija SIGURNOST I KVALITETA Znate li koja se hrana najčešće krivotvori? Neki namjerno zavaravaju kupce, a to ponekad završi i tragično Ilustracija PROMJENA NA TANJURU Na police trgovina stiže nova, pomalo neobična vrsta hrane: Zdrava i slasna, a ne deblja - hoćete li biti dovoljno hrabri?

Utvrđeno je i kako Mandometer dovodi do prosječno 11posto-tnog smanjenja brzine kojom se hrana konzumira, čak i mjesecima nakon prestanka korištenja uređaja. Kao pomoć korisnicima, uređaj se može podesiti tako da crta grafove koji odražavaju brzinu kojom jedu, a u slučaju potrebe može se oglasiti i upozoravajućim znakom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene