Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tjeskoba u djetinjstvu može pojačati simptome anoreksije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anoreksičarke koje su u djetinjstvu patile od tjeskobe mogle bi imati posebno teške simptome poremećaja prehrane, pokazala je studija.

Poznato je da su tjeskobni poremećaji, kao socijalna fobija i opsesivno-kompulzivni poremećaj, puno češći među ljudima oboljelima od anoreksije, a uglavnom se javljaju prije nego što nastupi poremećaj prehrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija BROJKE DIVLJAJU Gripa usporava, ali raste broj oboljelih od jedne druge zarazne bolesti: Stručnjaci otkrivaju kako je prepoznati Djeca i RSV virus: Ilustracija - 2 Akutne infekcije dišnog sustava Respiratorni virus puni hrvatske ambulante, posebno pogađa najmlađe: "Ima više starije djece nego smo navikli"

U novoj studiji, objavljenoj u stručnom časopisu International Journal of Eating Disorders, znanstvenici su željeli utvrditi je li tjeskoba u djetinjstvu povezana s težinom simptoma anoreksije kod žena.

Dr. Cynthia M. Bulik sa Sveučilšta u Sjevernoj Karolini i njezini kolege otkrili su da je od 637 anoreksičarki njih 39 posto bilo anksiozno u djetinjstvu. U gotovo svim slučajevima ti simptomi su se pojavili prije početka anoreksije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene