Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Sastojak čokolade, čaja i grožđa za bolje pamćenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kemijski spoj prisutan u čokoladi, čaju, grožđu i borovnicama može poboljšati pamćenje, utvrdili su američki znanstvenici sa Salk Institute.

Njihovo istraživanje je provedeno na miševima, a planiraju se testiranja u kojima će učinak spoja epikatehina biti provjeren i na ljudima.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Rezultati koje je objavio Journal of Neuroscience sugeriraju kako epikatehin poboljšava protok krvi u mozgu, posebno u kombinaciji s dodatnom fizičkom aktivnošću.

Nutricionisti upozoravaju kako čokolada obiluje mastima i šećerom koji mogu poništiti pozitivan utjecaj epikatehina.

Već su ranija istraživanja pokazala da spojevi iz skupine flavanola, kojoj pripada i epikatehin, mogu pridonijeti zdravlju kardiovaskularnog sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene