Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoreno savjetovalište za zdraviji život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kliničkoj bolnici Dubrava danas je, zahvaljujući DM-ovoj donaciji od preko 1,2 milijuna kuna, otvoreno prvo Savjetovalište za zdraviji život u Hrvatskoj.

Riječ je o prvom javno-privatnom projektu koji je rezultirao otvaranjem takvog savjetovališta, u kojem će građani imati priliku besplatno, bez zdravstvene knjižice, saznati kako voditi preventivnu brigu o svom zdravlju.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Voditelj Savjetovališta je Velimir Božikov, koji će zajedno s ekipom internista, endokrinologa, dijabetologa, specijalistom fizikalne i rehabilitacijske medicine, prehrambenim tehnologom i nutricionistom usmjeravati svakog građana kako se zdravo hraniti i kretati te prevencijom sprječavati razvoj bolesti.

Savjetovalište će iz donacije uskoro nabaviti dezintometar, uređaj za mjerenje gustoće kostiju vrijedan 667. 000 kuna, kako bi se na vrijeme prepoznala osteoporoza jer, kako je upozorio dr. Božikov, liječenje osteoporoze je skupo i često neizliječivo.

DM-ovom Inicijativom za zdraviji život, u kojoj je svaki od 125.408
građana koji su u njoj sudjelovali donirao po 10 kuna, proslavljen je 10. rođendan te tvrtke u Hrvatskoj, rekao je direktor DM-a Mirko
Mrakužić, uručujući ček glavnoj tajnici Ministarstva zdravstva i
socijalne skrbi Tihomiri Ivandi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene