Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krumpir je najzdraviji na salatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već je dugo poznato da konzumiranje krumpira povoljno djeluje na zdravlje probavnog sustava, no sada znanstvenici ističu i njegovo blagotvorno djelovanje na imunološki sustav.

Španjolski su znanstvenici utvrdili da svinje koje su hranjene velikim količinama sirovog škroba iz krumpira imaju zdraviju probavu, što i nije bilo iznenađujuće. 

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Međutim, također su utvrdili i manje količine biljelih krvnih stanica, kao što su leukociti i linfociti, a poznato je da se bijele krvne stanice proizvode kao rezultat upala ili bolesti.

Ljudi ne konzumiraju sirove krumpire, ali zato jedu brojnu hranu koja sadrži neprobavljivi škrob kao što su kuhani, ali ohlađeni krumpiri, mahunarke i žitarice.

Smatra se da unos škroba smanjuje rizik od karcinoma debelog crijeva, ali i da ima pozitivan utjecaj na oboljele od sindroma iritabilnog crijeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene