Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kruh povećava rizik oboljenja od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanju koje je provedeno na dvije tisuće ljudi pokazalo se kako kruh, tjestenina, pa čak i riža, u prekomjernim količinama povećavaju rizik od oboljenja raka bubrega.

Znanstvenici predlažu da se smanje količine kruha koje jedemo za vrijeme obroka, a kao dobru zamjenu predlažu nam povrće.

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Znanstvenici (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Pazite što jedete Istraživanje na 105.000 ljudi otkriva koja hrana povećava rizik od obolijevanja od raka

No, britanski stručnjaci na polju istraživanja raka govore kako su te tvrdnje malo prenapuhane, te mole javnost da ovo istraživanje ne smatraju previše ozbiljnim.

'Pušenje i prekomjerna debljina zasada su jedini ozbiljni uzorci oboljenja od raka i tome bi se trebala posvetiti najveća pozornost.' izjavio je glasnogovornik britanske udruge za prevenciju raka.

Svake godine u Velikoj Britaniji oko šest tisuća ljudi obolijeva od raka.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene