Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako napokon izgubiti suvišne kilograme?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedite pametno, a ne manje, zaključak je studije koja je utvrdila da je za zdrav gubitak na tjelesnoj masi bez napadaja gladi bitno konzumirati namirnice niske kalorijske gustoće.

Namirnice koje su bogate vodom, a siromašne mastima, kao što su voće, povrće, juhe, mršavo meso i niskomasni mliječni proizvodi imaju nisku kalorijsku gustoću i osiguravaju tek nekolicinu kalorija po zalogaju.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Ove namirnice omugućuju ljudima unos zadovoljavajućih količina hrane i na taj način može smanjiti napadaje gladi koji prate dijete, navode autori studije.

Oni su usporedili učinak dviju različitih dijeta na ženama podijeljenim u dvije skupine kroz razdoblje od 6 mjeseci-jedna je podrazumijevala unos namirnica siromašnih mastima, dok je druga podrazumijevala unos namirnica siromašnim mastima i bogatim vodom.

Iako su obje skupine dobro održavale izgubljenu tjelesnu masu, žene koje su konzumirale namirnice niske kalorijske gustoće zabilježile su značajnji gubitak kilograma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene