Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podjela ljudskih temperamenata na sangvinike, flegmatike, melankolike i kolerike nastala je još u 18. stoljeću. Otad su znanstvenici pokušali uspostaviti ravnotežu dobra raspoloženja u svakoj od navedenih kategorija primjenjujući različite metode - od puštanja krvi do upotrebe lijekova i raznih dijeta.


Neki principi upotrebljavali su se i u školama, gdje je ponašanje agresivnijih učenika bilo kontrolirano prehrambenim navikama. 

Vezani članci Slika nije dostupna Visoka je dva metra, teška 215 kg i dalje raste Slika nije dostupna Hormon kao ključ za kontrolu tjelesne mase

Istraživanja su pokazala kako je kombinacija zdrave prehrane, 
odgovarajućih lijekova s omega-3 uljem i omega-6 masnim kiselinama dala zapanjujuće rezultate. Raspoloženje ispitanika se ubrzo uravnotežilo, postali su društveniji, spremni na suradnju, a povećala im se i kreativnost. Potreba za agresijom i nasiljem smanjila se čak kod 75 posto ispitanika. 

Pokazalo se da omega-3 riblje ulje utječe i na intelektualni razvitak kod djece. Doziranje standardiziranih kapsula ribljeg ulja trebalo bi se svesti na otprilike dva puta na tjedan, bez obzira na dob, kako bi učinak bio valjan. Tim doziranjem uvelike se pridonosi zdravlju i smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti.