Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tanya Angus, visoka 198 centimetara i teška 215 kilograma, jedina je žena na svijetu čiji se rast ne može zaustaviti. Prije 12 godina Tanya je bila visoka idealnih 172 centimetra.


Amerikanka pati od rijetkog sindroma rasta poznatog kao Agromeglia. Zbog njega još uvijek ne prestaje rasti. Ljudima bolesnim od Agromeglia tijelo proizvodi previše hormona rasta, piše News.com. Nakon nekoliko godina bezuspješne borbe raznim medicinskim dostignućima, liječnici su Tanyi preporučili odstranjivanje tumora koji utječu na hormon rasta. Omotan oko arterije tumor je odgovoran za hiperprodukciju hormona rasta koji je djelovao čak 12 puta više od uobičajenog.

Vezani članci Novac Najveći rast proizvođačkih cijena industrijskih proizvoda imala je Rumunjska, pogledajte gdje je Hrvatska Cjepiva protiv koronavirusa dostupna u Srbiji Brojke kod susjeda nekontrolirano rastu: "Radi o opakom, opasnom virusu. Kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije"

Uzeli salo s trbuha i umetnuli ga u mozak

'Netko me na poslu pitao želim li postati muškarac. I moj glas se promijenio i postao dublji. Bila sam očajna, sramežljiva i nesigurna', rekla je Tanya koja se podvrgnula dvjema operacijama. Jednim zahvatom liječnici su uzeli salo s njezina trbuha i umetnuli ga u mozak na mjesto na kojem je bio tumor. No, taj zahvat nije u potpunosti zaustavio rast, samo ga je usporio.

Potrošili 246.000 dolara

Obitelj nesretne žene potrošila je preko 246.000 dolara ne bi li pronašla rješenje koje će Tanyji, koja je prije dvije godine pretrpjela i moždani udar, olakšati život. 'Jedan liječnik rekao mi je da mojoj kćeri preostaju još svega dva mjeseca života', ispričala je Tanyina majka. 'To je bilo prije osam mjeseci tako da uopće ne želim vjerovati crnim prognozama. Nećemo odustati dok ne pronađeno lijek koji će zaustaviti njezin rast', dodala je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju