Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novo istraživanje američkih znanstvenika sugerira kako češća konzumacija češnjaka dovodi do slabljenja procesa koji je povezan s razvojem karcinoma.


Istraživači s Ohio State University su utvrdili kako je povećani unos češnjaka u organizam povezan s manjim izgledima za pretvaranje nitrata iz nekih vrsta hrane ili kontaminirane vode u spojeve koji mogu dovesti do razvoja raka, pišu Vitamini.hr.

Vezani članci Valentina Baus Gradski ured upozorio na povećanu koncentraciju prizemnog ozona: Izdali preporuke za osjetljive skupine Testiranje na koronavirus - 1 Upozorenje ministra zdravstva: ''Ne možemo živjeti u svijetu u kojem jedino razmišljamo o COVID-u''

Stručni časopis Analytical Biochemistry je objavio i kako je pozitivan učinak češnjaka na proučavane procese moguće provjeriti testiranjem urina. Znanstvenici vjeruju da će uz pomoć ovakvog urinskog testa biti moguće identificirati i druge vrste hrane sa sličnim utjecajem na procese povezane s rakom.