Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo istraživanje

Češnjak slabi procese povezane s razvojem karcinoma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo istraživanje američkih znanstvenika sugerira kako češća konzumacija češnjaka dovodi do slabljenja procesa koji je povezan s razvojem karcinoma.

Istraživači s Ohio State University su utvrdili kako je povećani unos češnjaka u organizam povezan s manjim izgledima za pretvaranje nitrata iz nekih vrsta hrane ili kontaminirane vode u spojeve koji mogu dovesti do razvoja raka, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Slika nije dostupna Češnjak ubija stanice karcinoma

Stručni časopis Analytical Biochemistry je objavio i kako je pozitivan učinak češnjaka na proučavane procese moguće provjeriti testiranjem urina. Znanstvenici vjeruju da će uz pomoć ovakvog urinskog testa biti moguće identificirati i druge vrste hrane sa sličnim utjecajem na procese povezane s rakom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene