Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici kažu da iako je spol određen samim činom oplodnje, muški kromosom Y proizvodi testosteron tek kada fetus bude star šest tjedana.


Zašto muškarci imaju bradavice? Odgovor je jednostavan, kažu znanstvenici. Zato što su nekada bili – žene.
 

Vezani članci Za cure i dečke Apsurd od kojeg boli glava: Sve proizvode dijele po spolovima, od maramica do Biblije Nina Badrić (Foto: Instagram) Nina Badrić otkrila detalje svog ljubavnog statusa te napokon progovorila o onom pravom

Sve je lijepo objašnjeno u videu koji je objavljen na ASAP sience, a prenio ga je Huffington Post.
 

Kao što je poznato, svaki čovjek ima 23 para kromosoma, od čega spol određuje jedan par; za žene je to XX a za muškarce XY. Međutim, iako je spol određen samim činom oplodnje, muški kromosom Y proizvodi testosteron tek kada fetus bude star šest tjedana. Dakle, u prvim tjednima života svi embriji prođu kroz 'žensku fazu' u kojoj se razvijaju reproduktivni organi, pa tako i bradavice.

 Ovo su neke od najgorih stvari koje možete napraviti svom tijelu

Kada muški kromosom Y napokon počne lučiti testosteron, fetusu se jajnici spuštaju i formiraju u testise, a maternica se pretvara u mošnje. No, bradavice su već nastale samo što se kod muškaraca neće kasnije pretvoriti u grudi već ostaju kao jedan trajni spomen na njihovu 'žensku fazu'.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook