Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegavajte ih

Ovo su neke od najgorih stvari koje možete napraviti svom tijelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vaše tijelo voljet će vas više ako pripazite na neke 'sitnice'. Pijte dovoljno vode, nemojte previše spavati, izbjegavajte maratone pred televizorom

Vaše tijelo više će vas voljeti ako ga poštedite nekih stvari, a msn.com donosi popis njih 14 na koje trebate posebno paziti. Iako je popis 'napravljen za muškarce', naravno da savjete mogu iskoristiti i žene.

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Za početak, nemojte se 'prespavati' - sedam do devet sati sna je najbolje. Spavanje manje od šest i više od deset sati povezano je s kroničnim bolestima, uključujući bolesti srca, dijabetes i pretilost.

Ako pijete alkohol, popijte jedno do dva pića dnevno, ne više.

Izbjegavajte dugo gledati televiziju.

Kontroverzno istraživanje: Boca vina dnevno dobra je za zdravlje?

Također, nemojte previše vremena boraviti u kući - potrudite se provesti kvalitetno vrijeme na svježem zraku. Ne pušite - čak i oni koji puše povremeno povećavaju rizik od rane smrti.

Iako su vježba i trening dobri za vaše tijelo - ne pretjerujte. 90 i više minuta vježbe dnevno zapravo slabi imunološki sustav.

Smrznute obroke možda ćete pojesti tu i tamo, ali nemojte da vam prijeđu u naviku. Takva hrana puna je natrija i drugih aditiva.

Ne nosite loše cipele jer ne samo da će vas boliti noge, nego mogu biti krivci za probleme u vašem cijelom tijelu. Vježbu bez istezanja također izbjegavajte - dobro istezanje prije i nakon treninga pomaže u smanjivanju ozljeda.

Nedovoljno vode još je jedan loš potez. Popijte barem osam čaša dnevno.

HZZO poziva građane: Ovo napravite na svoj rođendan!

Prženje na suncu također nije dobro. Kako je već puno puta rečeno, i kada se skriva iza oblaka sunce je štetno za kožu.

Čak i ako djevojka pije kontracepcijske pilule, izbjegavanje kondoma je loš potez. Koristite ih jer trudnoća nije jedina stvar oko koje se morate brinuti.

Iako kava ima svoje pozitivne strane, ne pijte je previše.

Ako vam je liječnik zbog neke ozljede propisao nošenje steznika, onda ga trebate nositi. Međutim, ne koristite ga u teretani ako vam nije potreban jer ćete na ovaj način s vremenom oštetiti mišiće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene