Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Stranac u noći

Zamalo ubijena kraljica Elizabeta: Stražar ju je zamijenio za uljeza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Te je noći Kraljica krenula u šetnju zbog nesanice, međutim osiguranje o tome nije imalo pojma.

Zahvaljujući novinarima The Timesa svjetska je javnost upravo doznala da je kraljica Elizabeta II. zamalo ubijena zato što ju je jedan od stražara Buckinghamske palača zamijenio za uljeza.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 2 slavlje diljem zemlje FOTO/VIDEO Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu: Kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače pratila vojnu paradu

Novinari lista su zaštitili identitet stražara koji je u međuvremenu napustio službu, ali su u nastavku prenijeli da je do incidenta došlo u gluho doba noći, otprilike u tri ujutro, kada je kraljica nenajavljeno odlučila otići u šetnju zbog nesanice.

List također nije naveo ni kada se to točno zbilo, ali je u tekstu u nastavku rečeno da je kraljica Elizabeta II. preuzela odgovornost na sebe te da stražar zbog reakcije, pri kojoj je u jednom trenutku uzviknuo i psovku, nije otpušten.

"Prokletstvo, vaše Visočanstvo, zamalo sam pucao u vas", priznao je te noći stražar Kraljici, koja je ostala živa zahvaljujući tome što je unatoč nervozi ostao dosljedan proceduri i najprije upitao tko mu se približava.

Zanimljivo, 2013. godine u gotovo identičnoj se neprilici našao i princ Andrew, vojvoda od Yorka, kojemu su se naknadno naoružani policajci uputili ispriku što su ga također zamijenili za uljeza.

Tijekom godina se niz ljudi uspio neovlašteno kretati Buckinghamskom palačom, a zadnji je takav slučaj zabilježen u svibnju kada se izvjesni Denis Hennessy popeo preko žičane ograde i desetak minuta šetao po posjedu britanskih monarha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene