FOTO: PR
FOTO: PR

Ova kripto valuta nije pod kontrolom ni jedne svjetske centralne banke zbog čega nije podložna manipulacijama na tržištu.


Jedna od najpoznatijih kripto valuta, Bitcoin, nastao je 31. listopada 2008. godine. Za razliku od država kao što su Bangladeš, Bolivija i Ekvador, u kojima je Bitcoin zabranjen kao valuta, u mnogim državama među kojima su SAD, Kanada, Japan, Velika Britanija, Njemačka, Bitcoin je legalan i službeno prihvaćen.

Ova kripto valuta nije pod kontrolom ni jedne svjetske centralne banke zbog čega nije podložna manipulacijama na tržištu.

Svi čitatelji Dnevnika dobivaju posebnu mogućnost da preuzmu 50 eura za trgovanje na svjetskom financijskom tržištu i trguju cijenom Bitcoina (takozvani CFD-i).

50 EURA za trgovanje cijenom Bitcoina možete preuzmeti ovdje.

FOTO: PR

Za njegovu proizvodnju potreban je softver koji dodjeljuje bitcoin kao nagradu onim korisnicima koji nudeći svoja računala sudjeluju u procesu verifikacije i snimanja bitcoin transakcija u okviru „blockchaina". Proces proizvodnje bitcoina zove se rudarenje, a uspješni rudari se nagrađuju provizijama i novokreiranim bitocoinima.

50 EURA za trgovanje cijenom Bitcoina možete preuzmeti ovdje.

FOTO: PR

Koliko je Bitcoin postao ozbiljan kao financijski instrument pokazalo se nedavno kada je najpoznatija burza za kripto-valute u SAD-u uvela novu uslugu za trgovanje Bitcoinom. Investitorima koji su obično hedge fondovi, bogati pojedinci ili privatne kancelarije ovim se pruža mogućnost za "short trgovanje" ili način da se zaradi i od pada vrijednosti valute.

50 EURA za trgovanje cijenom Bitcoina možete preuzmeti ovdje.

Velike oscilacije u vrijednosti Bitcoina nisu rijetke upravo zbog toga što nije pod kontrolom ni jedne centralne banke koja bi mogla manipulirati njegovom vrijednošću, kao što je to slučaj sa nacionalnim valutama.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.