Istrian Wine Run (Foto: Dnevnik.hr)
Istrian Wine Run (Foto: Dnevnik.hr)

Da trčanje i enologija mogu biti dobitna kombinacija i ove godine pokazala je jedinstvena utrka Istria Wine Run.


Utrka je održana u nedjelju, 4. rujna u predivnoj Istri, a osim što su se dobro zabavili, natjecatelji su imali priliku uživati u bogatoj istarskoj eno-gastro ponudi. Na utrci se okupilo više od 1.200 profesionalnih trkača i rekreativaca, a sudjelovao je i Vip running tim.

Trkači svatovi - još jedan razlog za veselje

Utrku Istrian Wine Run od samih početaka prati epitet najzabavnije, a ove je godine svojim natjecateljima ponudila još jedan razlog za veselje. Naime, dvoje avanturista i ljubitelja sportskih aktivnosti svoje je sudbonosno „da“ izreklo nakon polumaratona, kojeg su zajedno istrčali. Istrian Wine Run je prva atletska utrka na ovim prostorima koja je iskorištena kao živopisna kulisa za vjenčanje. Prigodnim poklonom mladence je darovao i Vipnet, inače ponosni partner i sponzor čak 14 utrka diljem Hrvatske, na kojima će do kraja godine nastupiti preko 30.000 natjecatelja, koji će pretrčati ukupno više od 300 kilometara staza.

Osim što privlače sve veći broj sudionika i njihovih obitelji te promiču turističku ponudu, posebitosti utrka kojima je Vipnet partner su da natjecatelji imaju prilike trčati najatraktivnijim stazama Hrvatske, primjerice, kroz nacionalni park, park prirode, u neposrednoj blizini čak četiri Unescova spomenika te u Europskoj prijestolnici kulture.

Osim Istrian Wine Runa, Vipnet podržava i globalnu utrku Wings for Life World Run, za koju se pripremao velik broj Vipnetovih zaposlenika, zatim popularne utrke CroRun, Ferivi, Homo si teć, Zagrebačka desetka te brojne druge utrke koje su sjajna rekreacija, ali i idealna prilika za druženje s prijateljima i obitelji.